Friday, September 24, 2010

TREND - Pakai tudung ada bonggol untaKomen -
Terpanggil untuk siarkan tentang artikel berkenaan pemakaian tudung trend ala masa kini. Zaman moden, zaman rosak akhlak, jadi kena la ikut. Suasana sekarang tidak ubah seperti "Biar Islam ikut kita". Begitulah ciri2 Islam sekarang, ciri2 Islamnya ada had ada hari. Islam bertempat senang kata.


Di mana2 sekarang pasti kita dapat lihat pemakaian tudung cara ini. Sengaja di angkat seperti benjolan bonggol unta. Bahkan sekarang di dalam drama2 televisyen pun pelakon-pelakonnya bertudung sedemikian rupa. Iklan secara tidak langsung. Sungguh licik mainan musuh2 Islam sendiri, di mana orang Islam sendiri jugalah yang memainkan peranan. Serius cakap la, MEMANG TAK CANTIK LANGSUNG. AGAK PELIK ADA BONGGOL2 NIH...
Di bawah disiarkan sebahagian artikel yang dicopy di blog Cina Islam. Disertakan dengan hadis Sahih yang meletakkan hukumnya haram. Aku mohon perlindungan dengan Allah, agar keluargaku dijauhkan dengan fitnah ini. Ameen ..


Oleh: Nik Noor Azman Ghazali

Sanggul yang saya maksudkan adalah seperti dlm pic diatas. Memakai tudung y menampakkn bonggolan dikepala. Jadi, sebab tadi saya dah terbaca berkaitan pemakaian tudung sebegini, jadi semestinya saya share dengan kawan2 semua . Renungkanlah hadith2 dibawah :

“ akan muncul dalam kalangan umatku di akhir zaman, kaum lelaki yang menunggang sambil duduk di atas pelana, lalu mereka turun di depan pintu-pintu masjid. Wanita-wanita mereka( isteri mereka atau anak perempuan), berpakaian tetapi seperti bertelanjang ( nipis&ketat).

Di atas kepala mereka pula(wanita) terdapat bonggolan (sanggul atau tocang) seperti bonggol unta yang lemah gemalai. Oleh itu laknatlah mereka semua. Sesungguhnya mereka adalah wanita-wanita yang terlaknat” - hadith riwayat Ahmad, jil.2, ms. 223.

Rasulullah s.a.w bersabda:

“dua golongan penghuni neraka yang mana aku sendiri belum pernah melihat keadaan mereka didunia: golongan yang membawa cemeti seperti seekor lembu lalu menggunakannya untuk memukul manusia dan juga kaum wanita yang berpakaian seperti bertelanjang, menggoyangkan badan dan berlenggang-lenggok, kepala mereka ada suatu seperti bonggol di kepala unta yang bergoyang-goyang.

Mereka tentu tidak akan memasuki syurga atau mencium baunya sedangkan bau syurga itu dapat dihidu dari jarak perjalanan begitu dan begini” –hadith riwayat Muslim. Hadith no 212.

No comments:

HAKCIPTA TERPELIHARA WAN2DAY 2010